Venster

Internationale waardering

Objectief gezien verrichtte Kemper belangrijk wetenschappelijk werk. Dat blijkt uit het feit dat nagenoeg al zijn publicaties zijn geplaatst in Noord-Amerikaanse vaktijdschriften. Met gepaste trots ontving hij in 2002, als eerste Nederlander ooit, de Citation award van de American College of Sports Medicine (ACSM). Dat gebeurde tijdens de 49th Annual Meeting of ACSM in St. Louis (USA).

Kemper ontving bovendien drie eredoctoraten en wel van de: University of Surrey (St. Mary’s College) in de Westminster Cathedral te Londen (1998). Semmelweiss Universiteit (Faculty of Physical Education and Sport) te Budapest (2001); Eredoctoraat van de Riga Stradins Universiteit te Riga, Letland (2004);

Ook in eigen land werd het werk van Kemper op prijs gesteld. In de loop van zijn carrière: ontving hij de prijs voor Sportgeneeskunde voor zijn publicatie: Invloed van extra lessen lichamelijke opvoeding (1974); werd hij door de studenten van het studiejaar 1995-1996 hij verkozen tot beste docent van de Faculteit Bewegingswetenschappen (1996). Hij kreeg van de KVLO, bij zijn afscheid in 1999 als lid van de redactieraad van Lichamelijke Opvoeding, de 'zilveren speld'. Tijdens de wintervergadering op 9 december 2017 werd Han Kemper benoemd tot erelid van de KVLO.
Samen met echtgenote Bertheke bij de ontvangst van het eredoctoraat (Londen 1998).

Het eerste eredoctoraat (1998)